Download
Programma 2017-2018.pdf
Adobe Acrobat document 3.4 MB

 

Dinsdag 28 augustus 2018

 

Romantiek in orgelmuziek

 

Anton Doornhein

 

 

Romantiek in orgelmuziek, dat betekent poëzie en dramatiek. De Rotterdamse orgelvirtuoos Anton Doornhein liet dit horen in de St. Lambertuskerk. Werken van Mendelssohn, Brahms, Saint-Saëns, Franck en anderen lieten de bezoeker met een warm gevoel naar huis gaan.


 

Dinsdag 12 juni 2018

 

Orgelgrootmeester Ben van Oosten

 

 

 

De wereldberoemde Nederlandse orgelgrootheid Ben van Oosten gaf op 12 juni 2017 een concert in de Sint Lambertuskerk. Met werken van Duitse en Franse componisten, zoals Rheinberger, Franck en Vierne, liet hij het romantische Maarschalkerweerdorgel geheel tot zijn recht  komen. Dit bijzondere concert vormde dan ook een waardige opmaat tot het 10-jarige jubileum van de stichting Venster op muziek in de Lambertus.


Dinsdag 22 mei 2018

 

Liebestod

 

Organist Eric Koevoets

 

 

Onder de titel ‘Liebestod’ liet Eric Koevoets orgelwerken horen van Bach, Liszt, Franck en Wagner, die de luisteraar niet onberoerd konden laten. Het concert op 22 mei 2018 was tevens onderdeel van de jaarlijkse themaserie van Rotterdam Orgelstad en  vormde de hartstochtelijke opening van een nieuwe enerverende muziekzomer vol klinkende namen in de Sint Lambertuskerk. Eric Koevoets droeg dit recital op aan Jet Dubbeldam, zijn orgeldocente aan het Rotterdams Conservatorium en voormalig stadsorganiste van Rotterdam, die kort daarvoor was overleden. 


Zondag 22 april 2018

 

Flowers of Life

 

Vocaal ensemble TIRAMISU

 

 

De natuur is een inspiratiebron voor allerlei menselijke emoties, de bloemen zeggen iets over schoonheid, bloei en vergankelijkheid. Vocaal Ensemble Tiramisu bezong in het voorjaar van 2018 de romantiek in de meest brede zin van het woord.

 


Zondag 4 maart 2018

 

Op weg naar Pasen

 

Trio Lambertus,

bestaande uit Jenny Haisma, sopraan, Hilde de Wolf, blokfluit en de organist van de Lambertus, Eric Koevoets brachten op het eerste concert in 2018 een barokprogramma met werk van onder anderen André Campra, Georg Philipp Telemann en Johann Sebastian Bach. Het was een programma vol afwisseling, waarin aandacht was voor de Passietijd en het naderende Paasfeest en aldus vormde het een uur vol bezinning en schoonheid.


Zondag 19 november 2017

 

Een nieuwe wereld

 

Vocaal ensemble TIRAMISU

o.l.v. Rienk Bakker

 

Koormuziek uit Zuid-Amerika. Met hun nieuwe dirigent Rienk Bakker trad Tiramisu in haar najaarsprogramma van 2017 in de voetsporen van Columbus. Het concert begon met het anoniem overgeleverde ‘Hanaq pachap kusikuynin’, de oudste meerstemmige vocale compositie van Zuid-Amerika. Daarmee wandelde het publiek niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk een Nieuwe Wereld in.


 

Zondag 29 oktober 2017

 

 

YES, Bach Again !

 

Aan Bach is niet te ontkomen!

 

 

Kamerkoor Capella Sine Nomine

o.l.v. André Vis bracht een drieluik van motetten van Bach. Het bekende Jesu, meine Freude vormde het schitterende middelpunt. Daarom heen gedrapeerd klonken eigentijdse werken van Nysted, Thompson en Whitacre, waar Bachs invloeden duidelijk in terug zijn te horen.


Vrijdag 22 september 2017

 

Ziel en Zaligheid

componisten Hendrik Andriessen en Albert de Klerk herdacht 

 

Vrouwenkoor La Confiance

Jenny Haisma, sopraan

Eric Koevoets, dirigent / organist

Gerrit Christiaan de Gier, organist

 

Vrouwenkoor La Confiance  o.l. v. Eric Koevoets bracht,  samen met sopraan Jenny Haisma, een indrukwekkend programma ten gehore in de St. Lambertuskerk.  Dit ter herdenking van de twee internationaal bekende Haarlemse componisten Hendrik Andriessen (1892 – 1981) en Albert de Klerk (1917 – 1998). Muziek, die de luisteraar in hogere sferen bracht, zeker in de mystieke akoestiek van de H. Lambertus. Organist Gerrit Christiaan de Gier begeleidde het koor en speelde ook nog enkele solowerken van beide componisten.

 

Hieronder de opnames van de Missa Sponsa Christi van Hendrik Andriessen en van Haec est Regina virginum van Albert de Klerk door La Confiance o.l.v. Eric Koevoets en organist Gerrit Christiaan de Gier.