Waarom is Stichting Venster op Muziek opgericht?

De Stichting Venster op Muziek in de Lambertus heeft tot doel muzikale evenementen van hoge kwaliteit in de H. Lambertuskerk (Rotterdam-Kralingen) te organiseren, onder meer voor orgel en zang. Daarnaast draagt de stichting bij aan vernieuwing van de kerkmuziek door het geven van compositieopdrachten.

Muziek neemt in de H. Lambertuskerk een belangrijke plaats in.  In 2008 is de stichting ‘Venster op muziek in de Lambertus’ opgericht om zoveel mogelijk mensen hiermee in aanraking te laten komen. De entree in de meeste gevallen vrij, waardoor de concerten voor veel mensen toegankelijk zijn. Na afloop van een concert wordt een deurcollecte gehouden.

 

De H. Lambertuskerk heeft een mystieke uitstraling en een goede akoestiek. Het orgel is van de vermaarde orgelbouwer Maarschalkerweerd. Het heeft een Frans-romantisch, intiem karakter en maakt de kerk bijzonder geschikt voor klassieke muziek met een religieus karakter.

Wat doet Stichting Venster op Muziek?

In de maanden maart tot en met november organiseert de Stichting Venster op Muziek tien concerten in de Lambertuskerk, waaronder vijf orgelconcerten. Jaarlijks worden twee gast-organisten uitgenodigd voor de twee concerten in  juni en augustus. Organist-dirigent Eric Koevoets van de Lambertuskerk verzorgt twee orgelconcerten. Begin juli geven Eric Koevoets en organist van de Hoflaankerk Wouter van der Wilt het jaarlijkse zogeheten 'Wandelconcert'. In de pauze wandelt iedereen gezamenlijk van de ene kerk naar de andere over de prachtige Hoflaan in Rotterdam-Kralingen. 

Voor meer informatie over het programma 2018-2019: klik op de link hieronder.


Composities.

Stichting Venster op Muziek in de Lambertus geeft geregeld compositie-opdrachten aan gerenommeerde Nederlandse componisten. De opdracht is bedoeld muziek te componeren voor driestemmige parochiekoren met een uitdagende orgelpartij, mede om het aanbod aan klassiek liturgisch koorrepertoire te vergroten.


Wilt u Venster op muziek financieel steunen?

Klik dan op onderstaande link.