Dinsdag 21 mei 2019

aanvang 20.00 uur 

 

  

HIMMELWÄRTS

 

Eric Koevoets, orgel en 

Jenny Haisma, sopraan

 

Concert met CD-presentatie

 

 

Stichting ‘Venster op muziek in de Lambertus’ bestaat 10 jaar en dat wordt in 2018-2019 groots gevierd.  Met het concert ‘Himmelwärts’ presenteerden Jenny Haisma, sopraan, en Eric Koevoets, orgel, de jubileum-CD met dezelfde titel. 

CD Himmelwärts

 ‘Ja, es stieg auch mir ein Engel nieder, und auf leuchtendem Gefieder führt er, ferne jedem Schmerz, meinen Geist nun himmelwärts!’ Dit is de laatste strofe van het lied ‘Der Engel’ van de ‘Wesendonck-Lieder’ van Richard Wagner, dat tijdens het concert te horen was én op de CD Himmelwärts is te beluisteren. Het laatste woord, himmelwärts, vat de intenties samen van de composities van de CD. Elk opgenomen stuk kent een zoektocht dan wel een strijd om tot verlossing of vereniging met een hoger doel te komen. Naast werken van Wagner staan er de indringende Variationen über ‘Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen’ van Franz Liszt en de 'Toccata sur un Choral' van Charles Tournemire op deze CD. Ook het concert kende deze zelfde sfeer.  De CD is uitgebracht door Tulip Records en is mede tot stand gekomen door subsidie van de Erasmusstichting.


Zondag 7 april 2019

 

 

BREXIT

 

 

Vocaal Ensemble TIRAMISU

o.l.v. Rienk Bakker

Groot-Brittannië markeert weer haar eigen grenzen. Tegelijkertijd manifesteert het land weer een soort nationale trots: dit is óns land, ónze cultuur. Een aanzienlijk onderdeel van die cultuur is de prachtige muzikale erfenis die Engeland met zich meedraagt.

Toen Henry VIII zich in 1543 losmaakte van de kerk van  Rome (de eerste ‘Brexit’!) ontstond de Anglicaanse kerk met een atmosfeer waar componisten als William Byrd en Thomas Tallis hun meesterwerken konden scheppen. Sindsdien is de Engelse muziekcultuur enorm gegroeid en qua klankschildering al net zo eigenzinnig als de bewoners van het land.


Vrijdag 7 december 2018

 

 

Extra ingelast!

BENEFIET KERSTCONCERT

 

t.b.v. inrichting kindzorgcentrum voor ernstig zieke kinderen door stichting Pallieter in (voormalige) Heilige Familiekerk in R'dam Noord

 

 

 

 

 

Entree vrij, collecte na afloop

 

Natalie Merfort solo-zang en dirigent, Kamerkoor Makuna Matata, Svetlana Lohma piano

Op vrijdag 7 december 2018 vond er een uniek benefiet kerstconcert in de Lambertuskerk in Rotterdam Kralingen plaats. Dit op initiatief van singer songwriter Natalie Merfort. De opbrengst van het concert was voor Stichting Pallieter, die zich hard maakt voor meer kwaliteit van leven voor ernstig ongeneeslijk dan wel chronisch zieke kinderen en kinderen met een beperking. Stichting Pallieter besteedt de opbrengst  aan de kindvriendelijke inrichting van een nieuw kinderzorghuis (voor 24 uurszorg voor ernstig zieke kinderen), dat onderdeel is van het kinderexpertisecentrum in de (voormalige) Heilige Familiekerk in Rotterdam Noord, een uniek project voor Rotterdam. De St. Lambertuskerk en Stichting Venster op Muziek in de Lambertus vonden dit zo'n mooi doel, dat we dit concert extra hebben ingelast in het jaarprogramma.

 

Gevarieerd programma van Mozart tot Pärt

Het werd een prachtig, gevarieerd kerstprogramma met onder andere het Laudate Dominum van Mozart, liederen van Max Reger, Arvo Pärt, César Franck, Benjamin Britten en de mooiste traditionals uit verschillende landen, uitgevoerd door het koor Hakuna Matata onder begeleiding van pianist Svetlana Lohman en soliste Natalie Merfort. Natalie zong ook in een wondermooie uitvoering van 'I wonder as I wander'. Bekijk het bijzondere filmpje via de link : https://www.youtube.com/watch?v=HduUSQNWRcU 


Zondag 18 november 2018

 

 HOMMIKUNE HÄMARUS

 ESTSE MORGENSCHEMERING

Vocaal Ensemble TIRAMISU

o.l.v. Rienk Bakker

 

zong vernieuwende muziek uit de Baltische staten, voorafgegaan door Russische kerkmuziek.


Zondag 14 oktober 2018

 

LONDON VIRTUOSOS ! 

 

 

ENSEMBLE  LAUTENWERK

 

Giulio Quirici, luit

Isabel Favilla, blokfluit

speelden barokmuziek van componisten, die

geïnspireerd raakten door het Londen van de 17e en

18e eeuw. Virtuose sonates van Castrucci, Handel, Dieupart en Veracini bracht dit duo op subtiele wijze

ten gehore.

 


Openingsconcert seizoen 2018-2019

"10 jaar Venster op Muziek in de Lambertus" 

 

Vrijdag 21 september 2018

 

FEEST VAN KLANK EN LICHT 

Een totaalbeleving

 

M.m.v. St. Gregoriuskoor en Vrouwenkoor La Confiance o.l.v Eric Koevoets en organist Geerten Liefting.

 

De wereldpremière van de ‘Missa Te Deum Laudamus‘ van Geerten Liefting, improvisaties over Gregoriaanse gezangen en bijzondere verlichting van de kerk zorgden voor een sfeervolle opening van dit jubileumjaar.

 

Hieronder de opname van de Missa Te Deum Laudamus van Geerten Liefting.