Internationale Muziekzomer Lambertus 2022


Dinsdag 30 AUGUSTUS 2022

20:00 uur

met toelichting vooraf in parochiehuis om 19:15 uur

 

'LA DOUCE FRANCE' MET ERIK JAN ERADUS

ORGANIST-TITULAIR ST. JOSEPHKERK HAARLEM

Werken van Tournemire, Franck, Guilmant e.a.

 

Toegang vrij / Donatie van harte welkom

(adviesbedrag € 10,--)

MELD JE AAN VIA DE AANMELDKNOP

 

 

Aan het einde van een warme zomer is het op dinsdag 30 augustus goed toeven in de St. Lambertuskerk bij muziek uit ‘La douce France’. Erik Jan Eradus, organist-titulair van de St. Josephkerk in Haarlem, neemt je mee naar de Franse romantiek, die zo bijzonder mooi past bij het Maarschalkerweerdorgel.  Frankrijk, kenmerkend voor haar dromerigheid en het goede leven, ervaar je direct in de Pastorale van César Franck. Maar ook de muziek van Tournemire en Guilmant hebben die typisch Franse kenmerken. Kom luisteren en luister met andere oren door eerst naar de toelichting vooraf te komen, die om 19:15 uur begint. 

 


ZAT. 10 SEP. 2022

Vanaf 14:00 uur

 

DE GEHEIMEN VAN HET MAARSCHALKERWEERDORGEL 

 

Toegang vrij / Donatie van harte welkom 

 

Aanmelding nog niet mogelijk

 

 

Organist Eric Koevoets neemt de bezoeker mee in de geheime klankwereld van het poëtische Maarschalkerweerdorgel uit 1900. Het start om 14:00 uur en de bezoeker kan zich aanmelden via de website of bij de ingang van de kerk.

 

 

Toelichting, concert en bezichtiging

Het programma begint met een mondelinge toelichting op de geheime klankwereld van het Maarschalkerweerdorgel. Om 14:30 uur volgt een concert, waarbij Eric Koevoets met heel verschillende werken, die de diversiteit aan klanken muzikaal vertolken. Tenslotte is er de mogelijkheid om in kleine groepjes rond de speeltafel extra uitleg te krijgen hoe een orgel werkt. Kinderen mogen natuurlijk ook even aan de speeltafel plaatsnemen en zelf de toetsen bespelen. Tot 16:00 uur is er de gelegenheid om de kerk te bekijken.   

 

PROGRAMMA:

 

14:00 UUR  GEHEIMEN VAN HET MAARSCHALKERWEERDORGEL TOEGELICHT

14:30 UUR   ORGELCONCERT DOOR ERIC KOEVOETS 

15:15 UUR   IN KLEINE GROEPJES NAAR HET ORGEL (VOORAF AANMELDEN) 

 

Van 15:15 uur tot 16:00 uur is de kerk geopend voor vrije bezichtiging. 

 

 

 


ZAT. 24 SEP. 2022

16:30 uur

 

CHORAL EVENSONG   

m.m.v
Sint Gregoriuskoor o.l.v. Eric Koevoets

Gerrit-Christiaan de Gier, orgel

i.s.m. St. Lambertuskerk

 

Toegang vrij / Collecte na afloop 

 Aanmelding nog niet mogelijk

 

Luid de avond in met een Choral Evensong, een dienst die zich kenmerkt door veel koorzang in de rijke traditie van de Engelse koormuziek.  Bij de entree en na afloop klinkt een voluntary, gespeeld op het orgel. Daarnaast zijn er enkele lezingen en gebeden te horen.  Het Sint Gregoriuskoor o.l.v. Eric Koevoets m.m.v. Gerrit Christiaan de Gier, orgel,  zingt onder meer het  'Magnificat and Nunc Dimittis in C'  van Ralph Vaughan Williams,.  Ook zijn ' The eternal gifts of Christ the King'  van Henry Ley en op de Engelse traditie geïnspireerde psalmen van Eric Koevoets te horen.