Programma Sep. 2021 - Maart 2022


ZO. 24 OKT. 2021

15:15 UUR

 

MEMENTO MORI

 

Capella sine Nomine o.l.v. André Vis

m.m.v. Hans Radloff - acteur 

 

 

Toegang vrij / Donatie van harte welkom (adviesbedrag € 10,--)

Reservering nog niet mogelijk

 

In samenwerking met de Duitse acteur Hans Radloff voert kamerkoor Capella Sine Nomine onder leiding van André Vis, de Totentanz van Distler uit. Het werk bestaat uit veertien “Spruchmotetten” die worden afgewisseld met gesproken teksten tussen de Dood en zijn slachtoffers.  Naast Totentanz zingen zij ook The Funeral Ikos van Tavener, Agnus Dei (uit Requiem) van Sixten, The Beatitudes van Mealor en How they so softly rest van Willan.

 


ZO. 21 NOVEMBER 2021

15:15 UUR

 

EEN REIS DOOR ANDALUSIË

 

met flamenco-gitarist Jur Vermijs

 

Toegang vrij / Donatie van harte welkom (adviesbedrag € 10,--)

Reservering nog niet mogelijk

 

Maak kennis met de flamenco en haar ontstaansgeschiedenis. Gitarist Jur Vermijs neemt de bezoeker mee naar het zinderende Andalusië. Hij speelt prachtige stukken, variërend van ritmisch opzwepende passages tot dromerige melodieën. Tussendoor vertelt hij over de fascinerende wereld van de flamenco-muziek. De bezoeker hoort werken van Sabicas, Manuel de Falla, Rafael Riqueni en andere componisten.  Maar niet alleen dat. Jur Vermijs is ook een uitstekend componist en speelt meerdere stukken van hemzelf tijdens dit hartverwarmende concert.  


 Zondag 20 MAART 2022

15:15 uur

 

Jong talent

HANNEKE ROUW
speelt 2e en 3e Cellosuite
van J.S.Bach

  

Toegang vrij / Donatie van harte welkom

(adviesbedrag € 10,--)

Reservering nog niet mogelijk

 

Jong talent op de cello, Hanneke Rouw, had een succesvolle tour met alle cellosuites van Johann Sebastian Bach in Nederland. Deze was zo succesvol, dat zij nu niet alleen door Nederland, maar ook door Groot-Brittannië, Italië en Duitsland zal touren. Dit belooft dus wat!