Zondag 22 MEI 2022

15:15 uur

 

LOF DER NONSENS

 

Vocaal ensemble Tiramisu

o.l.v. Rienk Bakker
m.m.v violist Frank de Groot
en zijn strijkkwintet
Amici della Musica


€ 20,--(aan de deur) / € 18,-- (voorverkoop)

(Ticketverkoop start binnenkort)

 

De Nonsense Songs van William Knight (zelf koorzanger bij het Nederlands Kamerkoor en componist) zijn gebaseerd op teksten van Edward Lear en bezingen de bezigheden van the jumblies. Zoals zij in een zeef over het water proberen te peddelen zo beweegt Tiramisu zich soms risicovol voort over het water van de muziek. Het zal in Nederland, voor zover wij weten, slechts de derde keer zijn dat deze muziek ten gehore wordt gebracht. Hiermee laat Tiramisu horen dat het altijd op zoek is naar originele, niet vaak gehoorde muziek.

Daarnaast zijn o.m. het Te Deum van Britten, Ioannes van Sommero en Fest – und Gedenksprüche van Brahms te horen.

Tiramisu is een Rotterdams koor en Frank de Groot een violist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Dit zal heel duidelijk worden door de gezamenlijke improvisatie op Rotterdamse liedjes aan het begin van het concert. Er mag zelfs meegezongen worden…!

 

 


Internationale Muziekzomer Lambertus 2022


Dinsdag 24 MEI 2022

20:00 uur

met toelichting vooraf in parochiehuis om 19:15 uur

 

ERIC KOEVOETS OPENT!

Eric Koevoets -
organist-titulair St. Lambertuskerk

Toegang vrij / Donatie van harte welkom

(adviesbedrag € 10,--)

Graag aanmelden via onderstaande knop

 

Traditiegetrouw opent onze eigen muzikaal leider en organist-titulair van de St. Lambertuskerk de Internationale Muziekzomer Lambertus, dit keer met een intrigerend drieluik van orgelmuziek van Bach, Robin en Franck. Omdat César Franck, de beroemde componist en organist uit Parijs, 200 jaar geleden geboren is, speelt Eric Koevoets diens geliefde drieluik voor orgel, de Trois Piéces. Als spiegel hiervan speelt hij voorafgaand twee andere drieluiken. Hij opent met drie werken van Johann Sebastian Bach. Vervolgens speelt hij het hedendaagse werk Trois Solos van ook een fransman, Jean-Baptiste Robin (geb. 1976).  ‘3x3’ dus eigenlijk, waarbij het Maarschalkerweerdorgel op zeer verschillende wijzen, soms ook heel onverwacht, tot klinken komt.

 


Dinsdag 21 JUNI 2022

20:00 uur

met toelichting vooraf in parochiehuis om 19:15 uur

 

IN DE VOETSPOREN VAN BACH

Christian Stötzner - KMD Eisenach Dtl.

Toegang vrij / Donatie van harte welkom

(adviesbedrag € 10,--)

Aanmelden nog niet mogelijk

 

Wanneer je cantor-organist bent van de doopkerk van Bach, de Georgenkirche in Eisenach, sta je daadwerkelijk dagelijk in diens sporen. Christian Stötzner laat het hart van Bach kloppen tijdens dit concert, waarin hij ook andere Duitse werken ten gehore brengt. 


Vrijdag 8 JULI 2022

20:00 uur

 

HET HOFLAAN WANDELCONCERT

Van hoek naar hoek in de Hoflaan

Toegang vrij / Donatie van harte welkom

(adviesbedrag € 10,--)

Aanmelden nog niet mogelijk

 

Een vaste traditie is het geworden: het Hoflaan Wandelconcert, waarbij je op één avond twee heel verschillende muziekwerelden bezoekt. Het start in de St. Lambertuskerk met Eric Koevoets aan het romantische Maarschalkerweerdorgel. Na drie kwartier wandel je door de lommerrijke 19e eeuwse Hoflaan naar de Hoflaankerk op de andere hoek. Daar zet Wouter van der Wilt het concert voort in deze neo-klassieke kerk met haar enorme pilaren aan de voorzijde op het neo-barokke Van Vulpen-orgel. Een tijdreis van 4 eeuwen muziek binnen twee uur! 


Dinsdag 30 AUGUSTUS 2022

20:00 uur

met toelichting vooraf in parochiehuis om 19:15 uur

 

ERIK-JAN ERADUS IN CONCERT

ORGANIST-TITULAIR ST. JOSEPHKERK HAARLEM

Toegang vrij / Donatie van harte welkom

(adviesbedrag € 10,--)

Aanmelden nog niet mogelijk

 


ZAT. 10 SEP. 2022

Vanaf 14:00 uur

 

DE GEHEIMEN VAN HET MAARSCHALKERWEERDORGEL 

 

Toegang vrij / Donatie van harte welkom 

 

Aanmelding nog niet mogelijk

 

 

Organist Eric Koevoets neemt de bezoeker mee in de geheime klankwereld van het poëtische Maarschalkerweerdorgel uit 1900. Het start om 14:00 uur en de bezoeker kan zich aanmelden via de website of bij de ingang van de kerk.

 

Toelichting, concert en bezichtiging

Het programma begint met een mondelinge toelichting op de geheime klankwereld van het Maarschalkerweerdorgel. Om 14:30 uur volgt een concert, waarbij Eric Koevoets met heel verschillende werken van J.S. Bach, Haydn, Vierne en Barras, die diversiteit aan klanken muzikaal vertolkt. Tenslotte is er de mogelijkheid om in kleine groepjes een korte blik op de speeltafel te werpen. Tot 16:00 uur is er de gelegenheid om de kerk te bekijken.  

 

 

PROGRAMMA:

 

14:00 UUR  GEHEIMEN VAN HET MAARSCHALKERWEERDORGEL TOEGELICHT

14:30 UUR   ORGELCONCERT DOOR ERIC KOEVOETS 

15:15 UUR   IN KLEINE GROEPJES NAAR HET ORGEL (VOORAF AANMELDEN) 

 

Van 15:15 uur tot 16:00 uur is de kerk geopend voor vrije bezichtiging. 

 

 

 


VOORAANKONDIGING


Zaterdag 24 SEPTEMBER 2022

12:30 tot 17:30 uur

 

VENSTER OP NIEUWE KERKMUZIEK
nieuwe psalmen van Eric Koevoets en 
andere nieuwe kerkmuziek voor 3-stemmig koor (SAB) 

 

een workshop voor kerkkoren en cantorijen met om 16:30 uur een Choral Evensong m.m.v. Sint Gregoriuskoor o.l.v. Eric Koevoets

 

Toegang € 10,-- p.p. inclusief koffie/thee/versnapering

Meld je aan via de aanmeldknop

  

Samen delen van nieuwe psalmzettingen van Eric Koevoets, gecomponeerd voor het gehele kerkelijke jaar voor 3-stemmig koor (SAB) met 4-stemmig orgel, instuderen en zingen. Daarnaast actief kennis maken met andere nieuwe kerkmuziek van o.m. Aart de Kort en Hayo Boerema. De middag wordt afgesloten met een Choral Evensong m.m.v. het Sint Gregoriuskoor van de Sint Lambertuskerk o.l.v. Eric Koevoets. En dit in de prachtige mystieke sfeer van de Sint Lambertuskerk met het poëtische Maarschalkerweerdorgel.